Moderator Control Panel ]

TBS 5990 CI not work blindscan

It's important to keep your driver and software updated.

TBS 5990 CI not work blindscan

Postby ViaHussun » Sat Jul 30, 2016 5:44 am

Driver version 1.0.0.5

not work blindscan :( :cry:

Image

Image

Image

Image

Original driver problem
Orginal driver not work smartdvb and EBSpro :(

Fix driver some good
EBSpro work :)
Smartdvb not work :(

See please
Fix driver TBS 5990 CI

http://s4.dosya.tc/server2/t8mewm/TBS_5 ... d.rar.html


Edit please orginal driver
smartdvb not work blindscan :(

HELP ME!
Last edited by ViaHussun on Sat Jul 30, 2016 11:49 pm, edited 3 times in total.
ViaHussun
 
Posts: 3
Joined: Thu Oct 22, 2015 8:38 pm

Re: TBS 5990 CI not work blindscan

Postby DVB » Sat Jul 30, 2016 4:18 pm

If EBS Pro works that means it is not driver fault. Ask for update SmartDVB author or try to replace StreamReader.dll, but lately there were a lot of changes in this library, so SmartDVB can have problems with it.
Link: http://crazycat69.narod.ru/sattelite/St ... Ex-BDA.rar
If this won't work - ask SmartDVB author for update.
DVB
 
Posts: 85
Joined: Sun Apr 17, 2011 8:02 am

Re: TBS 5990 CI not work blindscan

Postby ViaHussun » Sat Jul 30, 2016 11:41 pm

Driver version 1.0.0.6

Image

Problem => digital signature verification
system Windows 7 ultimate x64


Image

Blindscan problem :(
New version driver problem :(
EDIT PLEASE
driver update necessary
ViaHussun
 
Posts: 3
Joined: Thu Oct 22, 2015 8:38 pm

Re: TBS 5990 CI not work blindscan

Postby steven » Mon Aug 01, 2016 6:07 pm

Hi

For code 52 issue please check this :
viewtopic.php?f=86&t=9989

Thanks

Kind Regards

steven
steven
 
Posts: 2036
Joined: Fri Aug 06, 2010 3:23 pm

Re: TBS 5990 CI not work blindscan

Postby highkick05 » Sat Sep 10, 2016 1:20 am

YEP for working blindscan crazyscan and to work with other programs you need Crazycat's driver which is on tbs download page "1.0.0.6 driver"

drop that streamreader.dll in any programs folder also to use 1.0.0.6 driver's unlocked blindscan capabilties

I've tested SmartDVB & it works well like this
highkick05
 
Posts: 20
Joined: Fri Oct 30, 2015 1:33 pm

Re: TBS 5990 CI not work blindscan

Postby mjahabarsadiq » Thu Sep 15, 2016 6:23 pm

Hi,

I am also using TBS5990. I am using CrasyScan and EBS Blind Scan Pro tools with this device. Blind scan is working perfectly.

But I am having a problem when I am having DiseqC 1.1 and 1.0 connected together.

For example, I have an LNB connected to port 2 of Diseqc 1.0 and output of 1.0 is connected with port 7 of Diseqc 1.1. When I select this setting in EBS Blind Scan or in CrazyScan, it is not reading from the desired LNB. Instead it is reading from some other LNB.

I even have connected a monoblock LNB to port 1 of Diseqc 1.1. The monoblock is having built-in Diseqc 1.0 and so I am selecting it and now it is working fine.

Both monoblock and 1.0 + 1.1 setup are working fine in DVB Dream and also in my set top box.

Additional information. I am actually using 4x1 Diseqc 2.0 as Diseqc 1.0 and I hope that is not the problem here.

Please help me to sort out the problem.


Thanks,
Sadiq
mjahabarsadiq
 
Posts: 32
Joined: Wed Sep 14, 2016 11:34 am

Re: TBS 5990 CI not work blindscan

Postby mjahabarsadiq » Fri Sep 16, 2016 9:33 pm

Can anyone please check and give solution for my problem?
mjahabarsadiq
 
Posts: 32
Joined: Wed Sep 14, 2016 11:34 am

Re: TBS 5990 CI not work blindscan

Postby ViaHussun » Fri Apr 14, 2017 3:45 pm

Problem is solved ;)

Latest version very good blindscan 8-)

see please

Image

Image
ViaHussun
 
Posts: 3
Joined: Thu Oct 22, 2015 8:38 pm


Return to Driver & Software Update

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests